חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"א 15403-11-13

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי בירושלים
15403-11-13
29.11.2013
בפני :
אריה רומנוב

- נגד -
:
1. אלכסנדר בריזמן
2. אלה פקרסקי

עו"ד אליהו ציגלר
:
1. הבנק הבינלאומי הראשון
2. ג'יי. אי. טכנולוגיות א.מ. בע"מ
3. עזבון המנוח בוריס בריזמן ז"ל

עו"ד יוסף כהן
החלטה

1.         לפניי בקשה לעיכוב הליכי ההוצאה לפועל בהם נוקט משיב 1 נגד המבקשים במסגרת תיק 03-23750-13-6.

2.         לאחר שעיינתי בחומר שהונח לפניי ונתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה שיש לקבל את הבקשה בחלקה. אכן, צודק ב"כ המשיב בטענתו שפסק הדין שניתן נגד המבקשים הוא פסק דין כספי וכי נוכח איתנותו הכספית של המשיב, יהיה ניתן להשיב את המצב לאחור, ככל שבית משפט זה יקבע שכך יש לעשות. ב"כ המשיב גם צודק בטענתו, שהמבקשים לא הגישו ערעור במועד, ולפיכך על שולחנו של בית משפט לא מונח ערעור, אלא רק בקשה להארכת מועד להגיש ערעור.

3.         הואיל ובקשת המבקשים להארכת מועד להגיש ערעור תלויה ועומדת בימים אלה לפני כב' הרשם במקביל לבקשה המונחת לפניי, לא יהא ראוי כי אביע עמדה בשאלת סיכוייה של בקשה זו. ממילא, גם לא יהיה זה ראוי שאביע עמדה לגבי סיכויי הערעור אם כב' הרשם ייעתר לבקשת המבקשים. כל שניתן לומר בשלב זה של ההליכים הוא, שמהחומר שלפניי עולה כי מאזן הנוחות נוטה, ובצורה ברורה, לצד המבקשים. בעניין זה נטען על ידי המבקשים, כי "כתוצאה מהטלת העיקולים על חשבונות הבנק של המבקשים, שהם בני המעמד הבינוני הנמוך בחברה הישראלית, שותקה יכולתם של המבקשים להתקיים, פשוטו כמשמעו, שכן כל הוראות הקבע לתשלום בעד הצרכים הבסיסיים של בני משפחותיהם, לא יכובדו, ומתן כל השירותים הבסיסיים להם נזקקים המבקשים, יבוטלו באחת". בשלב זה של הדיון אין לבית המשפט סיבה לפקפק בדברים אלה. לכך יש להוסיף, כי המשיב לא הצביע על נזק ממשי שייגרם לו אם הליכי ההוצאה לפועל יעוכבו, והוא יוכל לחדש אותם בהמשך, ככל שתוצאות ההליך יאפשרו זאת. 

4.         לנוכח כל האמור החלטתי להורות על עיכוב הליכי ההוצאה לפועל בהם נוקט המשיב נגד המבקשים, למעט בעניין המכוניות של המבקשים, לגביהם, ככל שניתן להבין, כבר הוטלו עיקולים ברישום. משמעות הדבר היא, שעל המשיב לדאוג להסיר את העיקולים אותם הטיל על חשבונות הבנק של המבקשים, בעוד בקשה זו תלויה ועומדת לפניי. מנגד, על פני הדברים לא נראה כי ייגרם למבקשים נזק כתוצאה מכך שהעיקולים ברישום שהוטלו על המכוניות שלהם יוותרו בעינם. בנסיבות אלה אני מחליט להותיר על כנם את העיקולים ברישום, ואולם אני קובע שהמשיב לא יהא רשאי להמשיך בביצוע הליכי ההוצאה לפועל ביחס למכוניות אלה, כגון העמדתן למכירה.

5.         החלטתי זו תעמוד בתוקפה עד למתן החלטתו של כב' הרשם, ואם תינתן למבקשים ארכה להגשת הערעור - עד לסיום הליכי הערעור. כל זאת, אלא אם תינתן החלטה אחרת על יסוד בקשה שתוגש.

6.         המזכירות תשלח לצדדים בדחיפות העתק מהחלטתי.

ניתנה היום, כ"ו כסלו תשע"ד, 29 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>